www.windahl-motorik.dk v/Dorte Windahl Hansen * Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj * Tlf. 4013 6406 * Dorte@windahl-motorik.dk

 

 

 

 

Windahl Motorik

 

Fundament for trivsel, udvikling og indlæring.

 

Nyhedsbrev Windahl Motorik                                                                                            Juni 2014

 

Windahl Motorik

Fundamentet for trivsel, udvikling og indlæring.

 

 

                        

 

 

Kære alle sammen

Nu nærmer sommeren sig, og jeg vil gerne sige tak til alle jer som har fået en behandling hos mig. Hvad end du har fået behandling for motorikken eller med kinesiologien – måske begge dele, så håber jeg det har haft en positiv effekt.

Efter sommerferien får Windahl Motorik nye lokaler, jeg flytter klinikken hjem på Ellehammers Alle 4 (Skovby), 8464 Galten. Jeg glæder mig til at se jer her J.

Windahl Motorik har fået en Facebook side. Har du lyst, må du gerne gå ind på denne side og ”like” den, samt dele den med dem du kender. På min hjemmeside www.windahl-motorik.dk kommer der en rubrik med klient historie. Kunne du have lyst til at skrive et par linjer om det problem du kom med, den behandling du har fået og hvordan det har påvirket dig/dit barn, må du meget gerne sende det til mig på Dorte@windahl-motorik.dk så vil jeg ligge din historie ind.

 

I det følgende vil jeg kort fortælle lidt om kinesiologi[1], og om hvordan jeg kombinerer det med motorik.

I Kinesiologien ses mennesket som et sammenhængende system, der består af kroppen (den fysisk-anatomiske del), bevidstheden og tankerne (den mentale del), følelserne (den emotionelle del) og meridian energien (det energetiske system). Kinesiologien arbejder med at skabe frie energibaner/energistrømninger således at vores energi kan transporteres rundt til kroppens muskler og organer. Når energien flyder frit i kroppen, har alle funktioner optimal energi, og vi er i balance. Indimellem blokeres energien dog, og vi er i ubalance, hvilket kan komme til udtryk i f.eks. ubehag, stress, træthed eller sygdom. Disse symptomer er vigtige signaler fra kroppen om, at noget er overbelastet.

Kinesiologiens udgangspunkt er, at vore kroppe er indstillet til at kunne hele sig selv ved ubalancer og sygdom. Vi befinder os i en konstant vekselvirkning mellem balance og ubalance, og kinesiologien er med til at styrke dig til at leve med de udsving livet byder på, uden at kroppen bliver overbelastet eller livsmodet svigter.

Kinesiologi kan bruges uanset alder, og den kan bruges når du vil:

·        Genskabe balance i krop, psyke og sjæl

·        Arbejde med et bestemt mål – fysisk, følelsesmæssigt, mentalt, arbejdsmæssigt eller andet

·        Overvinde magtesløshed, sorg, negative tanker og styrke livsmodet

·        Have integreret dine reflekser og normaliseret dine sanser

·        Have hjælp til indlæring, koncentration og fordybelse

·        Lære at lytte til hvad kroppen fortæller dig

·        Genvinde eller bevare sundhed og glæde

·        Afbalanceres på dine sanser hvis du er særlig sensitiv eller det modsatte

·        Komme til kræfter og styrke kroppens selvhelbredende evner

Hvordan kombineres kinesiologi og motorik?

Jeg har arbejdet med børn og motorik i mange år, og har her set hvor stor en sammenhæng der er mellem følesans og følelsesliv og mellem labyrintsans (balancesans) og børnenes indre og ydre balance. Ubalancer på disse sanser kan medføre at børn ikke trives, og har svære betingelser for udvikling, sociale relationer og indlæring. Ofte kan disse sanser normaliseres gennem daglig gentaget træning.  Det er dog ikke altid der er overskud i familien til denne træning, eller også ligger ubalancerne i sanserne på et dybere plan, og man har brug for mere hjælp.

Med den del af kinesiologien som hedder ”kommunikation med den intelligente krop”, kan jeg nu hjælpe både små og store børn (voksne), til at får reflekserne integreret og sanserne normaliseret. I praksis betyder det at den motoriske træning nu kombineres med hjernegymnastik øvelser og kinesiologisk afbalancering, hvilket giver en hurtigere og mere positiv ændring og ofte forsvinder problemet helt.

 

I det følgende kan du læse om, hvordan jeg i mine behandlinger har hjulpet henholdsvis en lille baby som græd meget og en ung mand med koncentrationsbesvær.

Albert er 2 ½ måned og græder og græder. Hans mor og Albert kommer lidt tilfældigt i min klinik, da en kropsterapeut som behandler ham for kolik, tænker jeg kan hjælpe med at finde ud af om han kan tåle modermælkserstatning, da de tror det er maven der driller. Jeg tester Albert (gennem mor), og kan fortælle at han godt kan tåle modermælkserstatning, men at han derimod har problemer med labyrintsansen. Det giver rigtig god mening idet mor har været sengeliggende under hele graviditeten, og Albert er derfor ikke blevet vugget og skvulpet rundt som normalt.

Mor bestiller en tid til Albert, og mens Albert sover i sin barnevogn afbalancer jeg ham på labyrintsansen gennem mor. Mor er rigtig god til at lave de øvelser hun får med hjem, og da de kommer til den op følgende behandling græder Albert ikke mere. Det viser sig dog at der også er ubalance på hans følesans og han får en afbalancering på denne.  Albert har siden afbalanceringerne været en glad dreng, og nu er leg/træning med følesans og labyrintsans blevet en del af hverdagen i den lille familie.

 

Tobias er 18 år da han kontakter mig. Gennem folkeskolen har han brugt IT rygsæk, men han oplever nu, at han har koncentrationsbesvær hvilket bl.a. påvirkede hans læse og indlæringsevner, og han føler ikke hans indre balance er som den skal være.

Tobias har været hos mig tre gange, og vi har arbejdet med hans dominasprofil (læringsprofil), lavet hjernegymnastik øvelser og arbejdet meget med afslapning og åndedrætsøvelser. Efter anden behandling er det en meget glad Tobias der stolt kommer og fortæller, at han har læst i to timer. To timer hvor han glemte tid og sted – hvilket han aldrig har prøvet før. Tobias er meget indstillet på at kinesiologibehandlingernes fulde udbytte kræver at han er aktiv med hjemmeøvelser, og han laver øvelser to gange om dagen. Efter den tredje behandling, fortæller han hvordan han føler energien igen strømmer rigtig igennem ham, han føler en indre balance og er fyldt med selvtillid og gå på mod.

     Det var alt for denne gang, rigtig god sommer til jer alle sammen

                                                       Venlig hilsen Dorte, Windahl Motorik[1] Kilde: Danske Kinesiologer